Lisälämmittimien korjaus

Lisälämmittimien korjaus Lapkaarasta

Polttoainekäyttöinen lisälämmitin tai Webasto, kuten sitä kenties tunnetuimman lämmitinvalmistajan mukaan usein tuttavallisesti kutsutaan, on näppärä varuste varsinkin Suomen talven kaltaisissa kylmissä olosuhteissa. Lämmitin tuo autoiluun mukavuutta nopeammin lämpenevän sisäilman johdosta, mutta sen ensisijainen tehtävä on lämmittää jäähdytysnestettä ja moottoria, sekä varsinkin dieselautoissa myös notkistaa polttoainetta. Esilämmitetty moottori poistaa huurteen ikkunasta nopeasti ja mahdollistaa pienemmän kulutuksen sekä päästöt. Lisälämmitin kierrättää lämpimän ilman auton oman ilmanvaihtojärjestelmän kautta, joten erillisiä puhaltimia ei tarvita.

lisälämmittimien korjaus autohuolto oulu

Lisälämmitintä ei kannata käyttää ylen määrin

Lisälämmitin ei kuitenkaan ole aukoton ratkaisu kaikkiin talviautoilun murheisiin, vaan sitäkin on mahdollista käyttää väärin. Lisälämmitin nimittäin kuluttaa akun virtaa, joten sen ylimääräistä käyttöä tulisi välttää. Jos lisälämmitintä on käytetty kauan, pitäisi autolla myös ajaa tarpeeksi pitkään, jotta akku ehtii jälleen latautua. Mitä kylmempää ilma on, sitä kovemmalle rasitukselle akku joutuu. Karkeana nyrkkisääntönä voidaan pitää, että autolla tulisi ajaa vähintään yhtä kauan kuin lämmitintä on käytetty ennen käynnistystä. Vaihtoehtoisesti kannattaa auton akkua ladata säännöllisesti ylläpitolaturilla mikäli siihen on mahdollisuus.

autokorjaamo oulussa

Lisälämmitin voi vaatia huoltoa tai korjausta

Myös itse lämmitin voi vikaantua kuten mikä tahansa auton liikkuva osa. Valmistajat eivät yleisesti ottaen vaadi lämmittimen säännöllistä huoltoa, mutta sitä olisi hyvä käyttää parin kuukauden välein edes päällä. Lämmittimen oireillessa se kannattaa tietysti huollattaa, mutta onneksi usein myös toimimasta lakannut lämmitin saadaan heräämään eloon melko maltillisin kustannuksin.

Yleisiä vikoja ovat muun muassa tilanteet, joissa lämmitin ei saa polttoainetta tukkeutuneen polttoaineletkun tai -suodattimen, tai viallisen polttoainepumpun takia. Näin voi käydä etenkin dieselautoille polttoaineen saavuttaessa niin alhaisen lämpötilan, että se alkaa sakkautua. Myös sähköviat ovat mahdollisia, kuten palanut sulake, hajonnut rele tai hapettuneet johdot. 

Lisälämmittimien korjaus Lapkaarasta hoituu vaivattomasti. Ammattitaitoiset asentajamme takaavat priiman työnjäljen. Lapkaarasta saat lisälämmittimien huollot, korjaukset sekä varaosat, osia ja töitä koskevalla takuulla! Kysy meiltä myös lisälämmittimen asennusta, mikäli sinulta sellainen vielä puuttuu. Näin voit unohtaa kankeasti käynnistyvän auton ja huurtuneet ikkunat talvisin ja nauttia autoilusta!

autohuolto osamaksu
Post Views: 18