Lapkaaralta merkkikohtaiset huolto-ohjelmat ja sähköisten huoltokirjojen täytöt

Lapkaara tekee monimerkkihuollot merkkikohtaisen huolto-ohjelman mukaisesti. Mazda-, Ford-, BMW-, Audi-, Skoda-, Volkswagen-,  ja  Mercedes Benz -merkkisiin autoihin täytämme myös sähköisen huoltokirjan. 

Ajallaan tehdyistä huolloista kannattaa pitää kiinni

Merkkikohtaisen huolto-ohjelman noudattaminen ja huoltokirjan ajan tasalla pitäminen ylläpitävät maksimoivat auton käyttöiän, turvallisuuden ja jälleenmyyntiarvon. Autoa myydessä ovat huoltokirjasta löytyvät merkinnät ajallaan tehdyistä huolto-ohjelman mukaisista huolloista rahanarvoisia. Toisaalta huolto-ohjelman noudattaminen varmistaa myös, että autoa ylläpidetään siten kuin valmistaja on testeissään ja kokemuksellaan havainnut riittäväksi. Yleensä määräaikaishuolto tulee halvemmaksi kuin ajan myötä pahenevien vikojen korjaaminen liian myöhään. 

autohuolto autokorjaamo oulu

Huoltokirjan ylläpitäminen on auton omistajan vastuulla

Perinteinen huoltokirja on paperinen vihko, joka ihannetapauksessa kulkee auton mukana aina korjaamolle ja siihen lyödään korjaamon leima tietyn huollon kohdalle. Korjaamot voivat myös tehdä omia merkintöjään huoltokirjaan vaihtelevien käytäntöjen mukaisesti. Huolimattomasti täytetty huoltokirja voikin olla sellainen, joka on mukana vain silloin tällöin huollossa ja osa tehdyistä toimenpiteistä jää merkkaamatta. Joidenkin korjaamoiden merkinnät taas saattavat olla niin epäselviä töherryksiä, että niiden perusteella on jälkikäteen vaikeaa todentaa mitä autolle onkaan huollossa tehty.

autohuolto ritaharju

Sähköinen huoltokirja on monin tavoin paperista kätevämpi

Koska huoltokirjan täyttäminen voi unohtua tai niitä täytetään miten sattuu, ovat useat valmistajat korvanneet paperisen huoltokirjan sähköisellä versiolla. Ensimmäisenä sähköisen huoltokirjan otti käyttöön Mazda, jonka sähköinen huoltokirja on myös Lapkaaralla käytössä. Käytännössä sähköinen huoltokirja on valmistajan tietokanta, johon ajoneuvon tiedot tallennetaan ja johon korjaamoilla on pääsy. Sähköisen huoltokirjan käyttö ei edellytä merkkikorjaamoa, sillä laki vaatii kaikille korjaamoille yhdenvertaisen pääsyn ajoneuvon tietoihin. Sähköinen huoltokirja kulkee aina mukana ja se tulee varmasti täytettyä asianmukaisesti, mutta sen tuomiin hyötyihin kuuluu myös luotettavuus: paperiseen vihkoon on helppo tehdä omia merkintöjä, mutta valmistajan tietokantaan ei keksittyjä huoltoja voida väärentää.

Niinpä sähköisellä huoltokirjalla varustetun käytetyn auton ostaja voikin olla varma auton huoltohistoriasta. Sähköinen huoltokirja toimii lisäksi yleensä palvelimesta riippuen useassa maassa tai koko maanosassa, joten ulkomailta tuodun auton huoltohistoriakin on helpommin saatavilla, kun se on sähköisessä muodossa. Sähköisen huoltokirjan ansiosta omistajaa voidaan myös muistuttaa lähestyvästä huoltoajankohdasta. 

Meillä on käytössä Mercedes-Benz, Mazda, BMW, Ford, Audi, Volkswagen ja Skodan sähköiset huoltokirjat ja merkkikohtainen huolto-ohjelma muillekin merkeille! Tervetuloa autohuoltoomme Oulun Ritaharjuun!

autohuolto osamaksu
Post Views: 58