Miksi auton ilmastointi ei toimi?

auton ilmastointi

Ilmastointi on autossa varuste, jota osaa kunnolla kaivata vasta sitten, kun se ei kesähelteillä toimi. Näin kuitenkin käy monille autoilijoille, sillä ilman huoltoa laite jossain vaiheessa lakkaa varmuudella toimimasta. Ilmastointihuolto ei kuulu autojen määräaikaishuolto-ohjelmiin, joten se pitäisi itse muistaa huollattaa 2-3 vuoden välein, vaikka se toimisi normaalisti. Mikäli ilmastoinnin huollot jätetään jatkuvasti väliin, on yleensä liian myöhäistä saada ilmastointia enää toimimaan, ja edessä voi olla mittava remontti. Siihen, miksi auton ilmastointi ei toimi, on olemassa eri syitä. Tässä esitellään niistä yleisimpiä:

auton ilmastointi ei toimi
  1. Kylmäainetta on liian vähän. Ensimmäinen merkki kylmäineen vähäisyydestä on se, että autoon puhaltaa vain lämmintä ilmaa. Tällöin kannattaa laittaa ilmastointi pois päältä, ettei saa aikaan isompaa vahinkoa. Normaalisti toimivasta ilamstointijärjestelmästä haihtuu kylmäainetta jatkuvasti, ja tarpeeksi kauan huoltamatta olleesta laitteesta voi kylmäaine loppua kokonaan. Tärkeää olisikin muistaa, ettei ilmastoinnin kylmäaine pääsisi koskaan täysin loppumaan. Jos kylmäainetta on liian vähän, kompressori joutuu työskentelemään kovemmin kierrättäessään sitä järjestelmässä. Tämä puolestaan lisää polttoaineen kulutusta ja rasittaa kompressoria, jonka voitelu tapahtuu kylmäaineen mukana liikkuvalla öljyllä.
  2. Kompressorin tiivisteiden kuivuminen ja haurastuminen. Mikäli ilmastointi on pitkään käyttämättä, voi kompressorin tiivisteet kärsiä siitä. Mikäli ilmastointi on kauan rikki tai käyttämättä, ei järjestelmän sisälle päässyt kosteus pääse poistumaan, vaan voi aiheuttaa korroosiota. Tämän vuoksi ilmastointia olisi hyvä käyttää päällä ympäri vuoden silloin tällöin, ei kuitenkaan kovimmilla pakkasilla. Mikäli kompressori menee rikki, on edessä kallis remontti.
  3. Vuoto ilmastointijärjestelmässä. Ilmastointi todennäköisesti vuotaa jostain, jos kylmäainetta joutuu jatkuvasti lisäämään. Vuoto kannattaa korjauttaa pikimmiten, sillä kylmäainetta kuluu turhaan ja se on myös ympäristölle ja ihmisille haitallista.
  4. Sähkövika. Ilmastointijärjestelmä koostuu useista sähköisistä komponenteista. Joskus ilmastoinnin toimimattomuuden taustalla voikin olla viallinen komponentti, joka tarvitsee huoltoa.

Auton ilmastointi ei toimi? – Ei hätää! Lapkaaran ilmastointihuollossa tarkistamme kylmäaineen määrän ja puhdistamme, kuivaamme sekä täytämme ilmastointijärjestelmän. Havaitsemme samalla mahdolliset vuodot, jotka korjaamme. Tarvittaessa lisäämme myös voiteluöljyä. Uusi raitisilmasuodatin takaa, että kotiin ajaessasi voit nauttia jälleen raikkaasta ilmasta autossasi.  Lapkaaran ilmastointihuollolla varmistat raikkaan sisäilman autollesi! Varaa aika tästä! Tervetuloa autohuoltoomme Oulun Ritaharjuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *