Nelipyöräsuuntaus

autohuolto ritaharju

Ohjauskulmat kärsivät kolhuista tai ympäristön olosuhteista herkästi

Ohjauskulmalla tarkoitetaan pyörän asentoa akseliin nähden. Pyörän asento on monien ulkoisten vaikutteiden, kuten kuoppien ja kanttikivien armoilla. Pitkään jatkunut ajo epätasaisella tiellä tai äkillinen osuma esimerkiksi kuoppaan, voi aiheuttaa pyörän pienen siirtymän akseliin nähden, jolloin auto voi oirehtia useilla eri tavoilla. Virheellisten ohjauskulmien yleisimmät oireet ovat ohjauksen puoltaminen, meteli ja tärinä sekä renkaiden epätasainen kuluminen. Jos auton kulkeminen suoraan edellyttää ratin kääntämistä hieman jommalle kummalle sivulle, on ohjauskulmat syytä tarkastaa viipymättä. Ongelma nimittäin yleensä pahenee ja leviää muihin auton osiin ajan kanssa, sillä virheellinen akseligeometria rasittaa myös muita alustan mekaanisia osia epätasaisesti. Lisäksi vika näkyy nopeasti lompakossa, sillä vierintävastus ja sen myötä polttoaineenkulutus kasvaa, jos pyörien kulmat ovat virheelliset.

nelipyöräsuuntaus
nelipyöräsuuntaus oulu

Kulmien tarkkailu kannattaa ottaa tavaksi

Koska Suomen talvea ja mökkiteiden huonoa kuntoa ei voi välttää, on syytä tarkastaa pyörien kulmat rutiininomaisesti esimerkiksi renkaanvaihdon yhteydessä talven jälkeen. Samoin pyöränripustuksen ja ohjauksen tukivarsien tai nivelien uusimisen yhteydessä kannattaa kulmat lopuksi tarkistaa. Myös uusia renkaita asennettaessa on hyvä hetki tarkastukselle, sillä väärät kulmat kuluttavat rengasta yllättävän nopeasti. Varsinkin leveät matalaprofiilirenkaat korostavat entisestään virheasentoja, joten niiden ohjauskulmista on erityisesti syytä pitää huolta.

Oulun Ritaharjun autohuollossamme hoituu nelipyöräsuuntaus helposti ja vaivattomasti! Nelipyöräsuuntaus takaa sinulle mukavat ajokilometrit.  Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa sinua kaikissa autoosi liittyvissä asioissa. Tervetuloa autohuoltoomme Oulun Ritahajuun!

autohuolto osamaksu
Post Views: 116