Lapkaara hoitaa öljynvaihdot ja huuhtelut

Öljynvaihto on osana Lapkaaran tehokasta huoltoprosessia.

Lapkaaran palveluvalikoima laajenee - nyt löydät meiltä myös automaattilaatikon koneellisen öljynvaihdon ja huuhtelun

Auton kaikki liikkuvat osat tarvitsevat tunnetusti kunnon voitelua, eikä vaihdelaatikko tietenkään ole poikkeus. Aivan kuten moottoriöljytkin, on vaihteistoöljyt vaihdettava aika ajoin riittävän voitelun takaamiseksi. Manuaalivaihteistojen öljyjä kuulee joskus virheellisesti kehuttavan ikuisiksi, mutta varsinkin automaattivaihteiston öljyt tulee vaihtaa tunnollisesti. Automaattilaatikon öljynvaihdon tulisi kuulua auton huolto-ohjelmaan noin 60 000 – 80 000 kilometrin välein, mutta kaikkien valmistajien ja mallien kohdalla näin ei valitettavasti ole. Ja vaikka öljynvaihto olisikin tehty, saattaa moni autoilija yllättyä siitä, kuinka huonosti perinteisesti öljypropun kautta valuttamalla vaihteistoöljy vaihtuu – vanhasta öljystä saattaa nimittäin jäädä vaihteistoon jopa noin puolet. Tämä on huono uutinen, sillä erilaiset epäpuhtaudet ja hiukkaset jäävät yleensä vanhan öljyn mukana vaihteiston hankalimmin puhdistuviin nurkkiin.

Öljynvaihto ja huuhtelu

Likainen öljy voi aiheuttaa monia murheita

Vanha öljy sisältää usein erilaisia epäpuhtauksia, sillä vaihdelaatikon sisään voi päästä esimerkiksi kosteutta ja pölyä. Öljyn voiteluominaisuudet heikkenevät ajan kuluessa myös hapettumisen myötä, minkä lisäksi kuluvista osista irtoaa aina pieniä metallihiukkasia öljyn sekaan. Ajan kanssa nämä epäpuhtaudet kerääntyvät voitelupintoihin tai jopa liukenevat öljyyn heikentäen sen voiteluominaisuuksia. Tämä voi aiheuttaa vaihdelaatikon ääntelyä, epätasaista vaihtamista tai pahimmillaan kalliin vaihteistoremontin. Siksi koneellinen huuhtelu on suositeltava menetelmä vaihteistoöljyn vaihtamiseen.

Öljynvaihto ja huuhtelu Oulu

Koneellinen öljynvaihto ja huuhtelu puhdistaa vaihdelaatikon tehokkaasti

Huuhtelumenetelmä on otettu käyttöön alunperin teollisuudessa ja raskaissa ajoneuvoissa, mutta nykyään se on havaittu toimivaksi ratkaisuksi myös henkilöautojen automaattivaihteistoissa. Lapkaaran koneellisessa huuhtelussa epäpuhtaudet sidotaan vanhaan öljyyn lisäaineella, minkä jälkeen öljyä kierrätetään niin pitkään, että kaikki lika ja hiukkaset saadaan varmasti talteen. Tämän jälkeen öljy vaihdetaan uuteen siten, että uusi ja vanha öljy eivät pääse sekoittumaan. Lopputuloksena on varmasti puhdas laatikko, joka vaihtaa sujuvasti ja kestää käyttöä. Tästä osoituksena myönnämme tavalliseen tapaamme työlle ja osille takuun!

Huollon ajaksi saat laadukkaan sijaisautomme edullisesti. Kysy meiltä myös manuaalivaihteiston öljyjen vaihdosta – eivät nekään oikeasti ole ikuisia! Tervetuloa autohuoltoomme Oulun Ritaharjuun!

autohuolto osamaksu
Post Views: 62