Lapkaara tekee rengastyöt ja renkaiden tasapainoitukset ammattitaidolla

Renkaiden merkitystä ajoturvallisuudelle ei voi liikaa korostaa. Ne ovat ainoa kontaktipiste tien ja auton välillä, joten niiden kulumista tulee tarkkailla. Kun annat ammattilaisen tarkastaa ja huoltaa renkaasi, voit lähteä matkaan levollisin mielin. Lapkaaralta löydät rengaspalvelut saman katon alta kattavien korjaamopalveluiden kanssa. Teemme yhteistyötä Vianorin kanssa, joten meidän kautta hoituu myös uudet ja laadukkaat renkaat autoosi!

Renkaat eivät pääse helpolla

Renkaiden on kestettävä monia erilaisia olosuhteita: vettä, jäätä, hiekkaa, pölyä ja lämpötiloja aina polttavasta kuumuudesta koviin pakkasiin. Lisäksi aivan normaalissakin ajossa toistuvat kiihdytykset, jarrutukset ja sivusuuntaiset voimat koettelevat renkaan pitokykyä. Valitettavan usein renkaiden kunnosta ei kuitenkaan osata tai viitsitä pitää riittävää huolta: renkaiden kunto tarkastetaan ehkä nopealla vilkaisulla niitä vaihtaessa pari kertaa vuodessa ja rengaspaineet mitataan vasta silloin, kun rengas alkaa silmämääräisestikin näyttää löysältä. Kun rengas sitten saadaan täytettyä, unohdetaan asia helposti saman tien eikä esimerkiksi tarkisteta vanteen kuntoa tai mahdollisia vuotokohtia, joiden takia rengas tyhjenee jatkossakin vähitellen.

renkaiden vaihto

Renkaiden tasapainotus takaa ajomukavuuden ja turvallisuuden

Väärät rengaspaineet heikentävät pitoa ja lisäävät kulutusta, mutta renkaiden suorituskykyyn vaikuttaa moni muukin asia. Eräs sellainen on renkaiden tasapainotus, jonka tärkeyttä kaikki eivät ehkä tule ajatelleeksi. Tasapainotus on tärkeää tehdä aina, kun rengas on laitettu vanteelle, oli kyseessä sitten uuden renkaan osto tai vanhan korjaaminen. Myös ohjauksen tärinä voi kertoa tasapainotuksen tarpeesta. Renkaiden tasapainotus parantaa ajomukavuutta ja optimaalisen sivuttais- ja pitkittäispidon suhteen kautta ohjauksen vakautta ja ennakoitavuutta, minkä lisäksi renkaiden ja polttoaineen kuluminen on vähäisintä asianmukaisesti tasapainotetuilla renkailla. Auton nopeusmittarikin hyötyy tasapainotuksesta, sillä sen toiminta pohjautuu pyörien pyörimisliikkeeseen. Tasapainotus takaa nopeusmittarin tarkkuuden ja tiedät täsmälleen millä vauhdilla ajat vaikkapa nopeusvalvontakameraan. 

rengastyöt oulu

Kysy Lapkaaralta myös muut rengastyöt

Autamme sinua kaikissa renkaisiin liittyvissä asioissa Oulun autohuollossamme. Renkaidenvaihdon ja tasapainotuksen lisäksi teemme muun muassa paikkaukset, vannetyöt, sekä venttiilien vaihdot ja korjaukset. Tuttuun tapaan myönnämme takuun kaikille töille ja osille. 

Teemme yhteistyötä Vianorin kanssa, joten meidän kautta hoituu myös uudet ja laadukkaat renkaat autoosi. Rengashotellissamme säilytät renkaasi turvallisesti ja edullisesti ympäri vuoden. Muistathan myös tarkastuttaa pyörien ohjauskulmat – nelipyöräsuuntauksen löydät tietenkin Lapkaaran valikoimasta!

autohuolto osamaksu
Post Views: 57