Lapkaaran ilmastointihuolto takaa raikkaan sisäilman

Ilmastointi on autossa varuste, jota osaa toden teolla kaivata vasta kun se kesäkuumalla puuttuu. Näin kuitenkin käy monille autoilijoille, sillä ilman huoltoa laite jossain vaiheessa lakkaa varmuudella toimimasta. Tällöin on yleensä liian myöhäistä saada ilmastointia enää toimimaan, ja edessä voi olla mittava remontti.

Ilmastoinnin kylmäaine ei saisi päästä loppumaan

Ilmastointihuolto ei yleensä kuulu määräaikaishuolto-ohjelmiin, vaan ilmastointilaite tulisi itse muistaa huollattaa 2-3 vuoden välein, vaikka se toimisikin normaalisti. Normaalisti toimivastakin järjestelmästä nimittäin haihtuu kylmäainetta jatkuvasti, ja tarpeeksi kauan huoltamatta olleesta laitteesta voi kylmäaine loppua kokonaan. Liian vähäinen kylmäaineen määrä onkin ilmastointivikojen yleisin syy. Maalaisjärjellä ajateltuna voisi kuvitella, että kun tässä vaiheessa lisää ainetta laitteeseen, alkaa se toimia normaalisti, mutta asia ei ole näin yksinkertainen.

Ensinnäkin jos kylmäainetta on liian vähän, joutuu kompressori työskentelemään kovemmin kierrättäessään sitä järjestelmässä. Tämä lisää polttoaineenkulutusta, mutta myös rasittaa kompressoria, jonka voitelu taas tapahtuu kylmäaineen mukana liikkuvalla öljyllä. Kun kylmäainetta on liian vähän, on myös kompressorin voitelu vajavaista. Kaiken kukkuraksi jos ilmastointi on kauan rikki tai käyttämättä, ei järjestelmän sisälle päässyt kosteus pääse poistumaan vaan voi aiheuttaa korroosiota. Myös kompressorin tiivisteet voivat kuivua ja haurastua jos ilmastointi on pitkään käyttämättä. Siksi sitä pitäisikin käyttää ympäri vuoden silloin tällöin, ei kuitenkaan kovimmilla pakkasilla. 

Jos huomaat näitä varoitusmerkkejä, varaa heti ilmastointihuolto

Ilmastointitehon heikkeneminen voi olla merkki vähäisestä kylmäaineesta, ja siihen tulisi aina kiinnittää huomiota. Muita varoitusmerkkejä ovat muun muassa tunkkainen haju autossa ja huurteiset ikkunat. Haju kielii likaisesta raitisilmasuodattimesta ja ikkunoiden huurtuminen voi olla merkki siitä, ettei ilmastoinnin kondenssineste pääse ulos järjestelmästä vaan jää höyrystimeen, kostuttaen auton lattiaa. Auton alle jäävä lammikko ilmastoinnin käytön jälkeen onkin terve merkki jota kannattaa tarkkailla, sillä nestettä tulisi näkyä; muussa tapauksessa voi höyrystin olla tukossa. 

Ilmastointihuolto Lapkaaralla 79€ + kylmäaine

Varmista ilmastointilaitteesi toiminta Lapkaaran asiantuntevalla ilmastointihuollolla! Tarkistamme kylmäaineen määrän ja puhdistamme, kuivaamme sekä täytämme ilmastointijärjestelmän, ja havaitsemme samalla mahdolliset vuodot. Tarvittaessa lisäämme myös voiteluöljyä. Uusi raitisilmasuodatin takaa, että kotiin ajaessasi voit nauttia jälleen raikkaasta ilmasta autossasi! 

Jätä yhteydenottopyyntö