Lapkaaran määräaikaiskatsastukset

Lapkaara Katsastus tarjoaa määräaikaiskatsastukset kevyelle kalustolle (ajoneuvot max. 3500 kg). Kokeneet katsastajamme palvelevat ammattitaidolla, oli henkilö- tai pakettiautosi minkä ikäinen ja merkkinen tahansa! Määräaikaiskatsastuksen hinta vain 45 euroa.

Muista lakimuutoksen tuomat uudet katsastusvälit

Vuonna 2018 tullut uusi katsastuslaki toi muutoksia ajoneuvojen katsastusaikaväleihin. Tarkistathan siis oman autosi katsastusaikataulun esimerkiksi Trafin palvelusta, jossa tiedot ovat varmasti ajan tasalla. Mikäli autosi on katsastettu viimeksi ennen lakimuutosta eli 20.5.2018, astuu uusi katsastusväli voimaan vasta kun auto on kertaalleen katsastettu uuden lain voimassaoloaikana. 

Katsastusvälit muuttuivat siten, että uusien autojen ensimmäinen katsastus on tehtävä neljäntenä vuonna käyttöönotostaja sen jälkeen auto on katsastettava kahden vuoden välein kunnes käyttöönotosta on kulunut 10 vuotta, minkä jälkeen auto on katsastettava vuosittain. Aiemmin ensimmäinen katsastus tehtiin jo kolmantena vuonna käyttöönotosta, sen jälkeen seuraava katsastus oli kahden vuoden päästä ja tämän jälkeen oli auto jo katsastettava vuosittain.

Katsasta auto vaikka kaupan yhteydessä

Osalle autoilijoista saattaa tulla yllätyksenä, että auton saa nykyään lakimuutoksen myötä katsastaa milloin vain katsastusvälin aikana, eli enää ei tarvitse odotella tiettyä kuukautta jolloin katsastuksessa saa käydä. Niinpä auton voi katsastaa esimerkiksi juuri ennen sen myyntiä tai ostoa, jolloin kaupanteko on riskittömämpää molemmille osapuolille. Seuraava katsastus on tehtävä aina määräajan kuluessa edellisestä, eli esimerkiksi viisi vuotta vanhan auton viimeinen sallittu katsastuspäivä on kaksi vuotta edellisestä katsastuksesta. Näin ollen voit esimerkiksi siirtää katsastuksen talvesta kesään, jos haluat jatkossa katsastuttaa auton aina vaikkapa kesälomalla. Tuo siis autosi katsastukseen milloin vain. Nykyään on helppoa katsastuttaa auto myös määräaikaishuollon yhteydessä, joten kysythän tarjousta ja tehdään molemmat samalla käynnillä!

Varaa aika katsastukseen, älä turhaan jonota

Täyden palvelun katsastuspalvelumme tavoitat puhelimitse numerosta 020 741 5777. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen katsastus@lapkaara.fi                                       Katsatusajan voit myös varata vaivattomasti verkkopalvelustamme!

Meiltä löydät kaikki tarvitsemasi katsastuspalvelut

Täyden palvelun Lapkaara Katsastus hoitaa määräaikaiskatsastusten lisäksi niin rekisteröinnit, rekisteröintikatsastukset kuin muutoskatsastuksetkin. Teemme myös katsastuksessa hylättyjen ajoneuvojen jälkitarkastukset, vaikka alkuperäinen katsastus olisi tehty muualla. Kysy meiltä myös päästömittaukset niin bensiini- kuin dieselautoille hintaan 15 euroa!

Jätä yhteydenottopyyntö