Lapkaaran katsastuspalvelu tarjoaa myös muutoskatsastukset

Jos autoosi tehdään muutoksia, saattaa laki edellyttää muutoskatsastusta. Muutoskatsastus tehdään samaan tapaan kuin normaali määräaikaiskatsastuskin, joten varaa vain aika katsastuspalveluumme ja tuo auto meille. Me hoidamme loput paperitöitä myöten!

Milloin autolle pitää tehdä muutoskatsastus?

Muutoskatsastusta säätelevät määräykset tulevat liikenteen turvallisuusvirasto Trafin muutoskatsastusperusteista. Niiden mukaan ajoneuvo on muutoskatsastettava mikäli sen rakennetta tai käyttötarkoitusta muokataan olennaisesti. Hyvä esimerkki tällaisesta on melko yleinen henkilöauton muuttaminen pakettiautoksi, jolla saavutetaan autolle edullisempi verotus. Pienempikin muutostyö, kuten varusteiden lisääminen tai poistaminen voi vaatia muutoskatsastusta. Tällainen muutos voi olla vaikkapa alustasarjan tai turboahtimen asennus autoon. Lisäksi muutoskatsastusta edellyttävät muutokset, jotka saattavat vaikuttaa ajoneuvon turvallisuuteen tai ympäristovaatimuksiin, kuten esimerkiksi rengas- ja vannekoon kasvattaminen rekisteriotteeseen merkitystä vähintään 26 millimetrillä tai auton tehonlisäys moottoria virittämällä. 

Vanhan auton muuttaminen museoajoneuvoksi vaatii myös muutoskatsastuksen. Monelle saattaa sen sijaan tulla yllätyksenä, ettei opetusluvalla tehtävässä ajoharjoittelussa käytettävää autoa tarvitse enää vuoden 2018 lakimuutoksen jälkeen muutoskatsastaa, vaan tarvittavat lisävarusteet eli lisäjarrupoljin, lisäpeilit ja kolmiotunnus tarkastetaan ajokokeen yhteydessä ja mahdollisesti poliisin toimesta normaalissa liikennevalvonnassa. 

Mikäli et ole varma, vaativatko suunnittelemasi muutokset ajoneuvon muutoskatsastusta, kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä asiantuntevaan katsastusasemaan jo ennen muutostöiden aloittamista, jotta säästyt ikäviltä yllätyksiltä. Muutoskatsastusperusteista löytyy kattavasti tietoa myös Trafin verkkosivuilta.

Muutoskatsastuksen jälkeen ovat autosi tiedot ajan tasalla

Mikäli autoon tehdään muutoskatsastusta vaativia muutoksia, täytyy ajoneuvon tiedot päivittää Trafin järjestelmiin pysyvästi. Kun muutoskatsastus on suoritettu, viemme autosi muuttuneet tiedot rekisteriin ja saat uuden rekisteriotteen, joka vastaa auton senhetkistä tilaa. Sinun ei siis tarvitse huolehtia byrokratiasta, ja kaikki Trafin maksut ja kulut kuuluvat muutoskatsastuksen hintaan. Muutosten laajuudesta riippuen on muutoskatsastuksen hinta Lapkaaralla 50, 80 tai 200 euroa. Ota yhteyttä ja kysy lisää juuri sinun autosi muutoskatsastuksesta – asiantuntevat katsastajamme neuvovat sinua kaikissa katsastusasioissa! Täyden palvelun Lapkaara Katsastus hoitaa myös rekisteröinnit ja rekisteröintikatsastukset sekä tietenkin määräaikaiskatsastukset ja päästömittaukset.

Jätä yhteydenottopyyntö