Lapkaaran ilmastointihuolto takaa raikkaan sisäilman

Ilmastointi on autossa varuste, jota osaa toden teolla kaivata vasta sitten, kun se kesäkuumalla puuttuu. Näin kuitenkin käy monille autoilijoille, sillä ilman huoltoa laite jossain vaiheessa lakkaa varmuudella toimimasta. Tällöin on yleensä liian myöhäistä saada ilmastointia enää toimimaan, ja edessä voi olla mittava remontti. Ilmastointihuolto kannattaakin tehdä säännöllisesti 2-3 vuoden välein. Lapkaaran ilmastointihuolto takaa raikkaan sisäilman autollesi!

Ilmastoinnin kylmäaine ei saisi päästä loppumaan

Ilmastointihuolto ei yleensä kuulu määräaikaishuolto-ohjelmiin, vaan ilmastointilaite tulisi itse muistaa huollattaa 2-3 vuoden välein, vaikka se toimisikin normaalisti. Normaalisti toimivasta järjestelmästä nimittäin haihtuu kylmäainetta jatkuvasti, ja tarpeeksi kauan huoltamatta olleesta laitteesta voi kylmäaine loppua kokonaan. Liian vähäinen kylmäaineen määrä onkin ilmastointivikojen yleisin syy. Maalaisjärjellä ajateltuna voisi kuvitella, että kun tässä vaiheessa lisää ainetta laitteeseen, alkaa se toimia normaalisti, mutta asia ei ole näin yksinkertainen.

Jos kylmäainetta on liian vähän, joutuu kompressori työskentelemään kovemmin kierrättäessään sitä järjestelmässä. Tämä lisää polttoaineenkulutusta, mutta myös rasittaa kompressoria, jonka voitelu tapahtuu kylmäaineen mukana liikkuvalla öljyllä. Kun kylmäainetta on liian vähän, on myös kompressorin voitelu vajavaista. Mikäli ilmastointi on kauan rikki tai käyttämättä, ei järjestelmän sisälle päässyt kosteus pääse poistumaan, vaan voi aiheuttaa korroosiota. Myös kompressorin tiivisteet voivat kuivua ja haurastua, jos ilmastointi on pitkään käyttämättä. Siksi sitä pitäisikin käyttää ympäri vuoden silloin tällöin, ei kuitenkaan kovimmilla pakkasilla. 

Ilmastointihuolto Oulu
Lapkaaran ilmastointihuolto takaa raikkaan sisäilman autollesi.

Lapkaaran ilmastointihuolto 79€ + kylmäaine

Varmista ilmastointilaitteesi toiminta Lapkaaran ilmastointihuollolla, jonka tekevät asiantuntevat ammattilaisemme! Tarkistamme kylmäaineen määrän ja puhdistamme, kuivaamme sekä täytämme ilmastointijärjestelmän, ja havaitsemme samalla mahdolliset vuodot. Tarvittaessa lisäämme myös voiteluöljyä. Uusi raitisilmasuodatin takaa, että kotiin ajaessasi voit nauttia jälleen raikkaasta ilmasta autossasi. Lapkaaran ilmastointihuolto takaakin raikkaan sisäilman autossasi. Tervetuloa autohuoltoomme Oulun Ritaharjuun!

autohuolto osamaksu
Post Views: 52